Delen
twitter_black.svg facebook_black.svg linkedin_black.svg

Vernieuwingen in het Europapark

Gemeente

Vernieuwingen in het Europapark

In het Europapark zijn verschillende voorzieningen zoals restaurant De Lelie, Kenzi skatebaan, een openbare tennisbaan, een jeu-de-boules-baan, voetbalkooi, speelplekjes, het muziek speeltoestel, hondenspeelplek/uitloopgebied, beweegtoestellen en een jongerenontmoetingsplek. 

Tijd voor vernieuwing: Kenzy skatebaan

De Kenzy Skatebaan, een populaire hotspot voor skaters uit Alphen aan den Rijn en omstreken, staat aan de vooravond van een grote make-over. Met de waardevolle inbreng van lokale skaters en inwoners van de woonwijk, start de gemeente in 2024 met de transformatie. Deze zomer vangt de bouw aan, zodat liefhebbers in het najaar de vernieuwde baan kunt komen ontdekken.

Tennisbaan met een verhaal

Ontdek een meesterwerk op de tennisbaan door paralympisch kampioen Diede de Groot. In een mogelijke exclusieve samenwerking tussen de gemeente en deze paralympische kampioen, zal de tennisbaan een inspirerende transformatie ondergaan. De schildering, een initiatief binnen het 'Give me Five' project, belooft niet enkel een visueel spektakel te zijn, maar ook een inspiratiebron voor iedereen die het Europapark bezoekt.

Speel & beweeg

Kinderen kunnen uitkijken naar vernieuwde speeltoestellen en bewegingsapparatuur. De gemeente Alphen aan den Rijn zal binnenkort meer details communiceren over deze (nieuwe) speelplekken.