Delen
twitter_black.svg facebook_black.svg linkedin_black.svg

Update: Transformatie Noorderkeerkring

Nieuwbouw

Update: Transformatie Noorderkeerkring

IN 2024 zijn alle vergunningen verleend. Het pand is leeg. New Horizon gaat het pand slopen. Voor deze uitdaging heeft New Horizon de leiding genomen, een bedrijf dat bekend staat om hun ongebruikelijke benadering van sloop, treffend 'oogsten' genoemd.

Minder afval

De visie van New Horizon en hun 'oogst'-methode is geworteld in het concept van de circulaire economie. Het principe van circulariteit impliceert dat alles hergebruikt kan worden. New Horizon ontleedt nauwgezet alle bruikbare materialen en grondstoffen uit gebouwen, om ze een nieuw leven en doel te geven. Beton bijvoorbeeld wordt naar een betonfabriek getransporteerd, waar het wordt omgezet tot zijn oorspronkelijke grondstoffen, zoals zuiver zand, grind en cement. Dit duurzame proces leidt tot aanzienlijk minder afval.

Door het hergebruik van alle materialen en hun omzetting in nieuwe grondstoffen wordt de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) aanzienlijk verminderd. Voor dit specifieke gebouw wordt een aanzienlijke CO2-besparing verwacht, mogelijk tot wel 5.800 ton. Dit staat gelijk aan de CO2-uitstoot van 2.903 benzineauto's die een jaar lang in Nederland rijden.

Vragen of overlast?

Heb je vragen of ervaar je overlast, dan staat de uitvoerder je graag te woord. Elke woensdag tijdens het spreekuur kan men vragen stellen tussen 10:00 en 11:00 uur in de bouwkeet.

Nieuwe huurwoningen

Een nieuw hoofdstuk dient zich aan met de introductie van studio-appartementen, twee-, drie- en vierkamerwoningen. Deze woningen zullen hun plek vinden in vijf onderling verbonden gebouwen. Hieronder vallen 124 betaalbare huureenheden (tot €879,66 maandelijkse huur, prijspeil 2024), met twee- en driekamerappartementen.

Daarnaast zullen er twee middeldure huurappartementen beschikbaar zijn. Deze bieden vierkamerwoningen met een geschatte maandelijkse kostprijs van ongeveer €950-€1050 (prijspeil 2024).

Het nieuwbouwproject zal 32 appartementen en vier gemeenschappelijke ruimtes omvatten, bestemd voor Prodeba, een zorginstelling, en 15 appartementen voor Rivierduinen.


Daktuin

De woongebouwen worden met elkaar verbonden door een uitgestrekte daktuin op het parkeerdek, die bewoners een serene plek biedt om te ontspannen en sociaal te zijn. Een idyllische setting voor betaalbaar wonen, te midden van weelderig groen, en gunstig gelegen nabij winkels en voorzieningen.

Planning*

Maart 2024 Sloop van het huidige (kantoor)gebouw

Eind 2024 / begin 2025  

Start van de bouw
Eind 2026 Oplevering van de huurwoningen

 * Onder voorbehoud